Wij zijn Meerdink

Meerdink Azobé en Meerdink Bruggen zijn twee bedrijven met ieder een eigen product, eigen team en eigen fabriek. Ondanks dat, voelen we ons samen één. We kennen elkaar goed, werken veel samen, helpen elkaar waar nodig, hebben dezelfde directeur en vieren ook onze feestjes gezellig met zijn allen. Vijftien ambachtslieden; één team! 

meerdink azobé

Azo-wat? Azobé. Het is de houtsoort die we zagen. Het hout is zó hard, sterk en duurzaam dat het ideaal is voor de waterbouw. En dát is dan ook precies wat we doen. Wij zagen de stammen, zodat onze klanten er bruggen, sluisdeuren, scheepspalen, stuwen, steigers en andere waterconstructies van kunnen bouwen. 

Meerdink Azobé tegenover de Lidl in Winterswijk
De zagerij zit nog op de plek waar ons bedrijf in 1919 begon. Aan de Parallelweg in Winterswijk; bij al die boomstammen tegenover de Lidl. Daar vind je onze oudste ambachten: het slijpen van zaagbladen en zagen met twee grote machines. Hoe uitdagender de vraag van de klant, hoe mooier wij het vinden! 

meerdink bruggen

Meerdink Bruggen is misschien wel het best bewaarde geheim van Winterswijk. Worden die enorme bruggen gewoon hier gemaakt? Jazeker; onze fabriek staat aan de Leeghwaterweg; tegenover de Rova. Met een team van 7 man, ontwerpen, bouwen en plaatsen we bruggen op maat. Want massaproductie, dat lijkt ons niks. 

Meerdink Bruggen tegenover de Rova in Winterswijk
Elke brug begint met een tekening; een net-even-anders-ontwerp. Zodra de klant het vrijgeeft, gaan we het bouwen. Daardoor zijn we écht met ons ambacht bezig, blijft ons werk lekker uitdagend en leren we steeds iets nieuws. Zodra een brug klaar is, gaan we hem zelf plaatsen. Het transport en het zien van het totaalplaatje; een magisch moment! 

DIT IS DE KRACHT VAN AMBACHT

Meer. Groter. Sneller. Goedkoper. Anno 2022 is er bijna geen ruimte meer voor het echte ambacht. Steeds meer bedrijven gaan voor het grote geld. Massaproductie. Robotisering. Targets. Standaardisatie. Bij Meerdink gaan we daar niet in mee. We geloven in de kracht van ons ambacht. Want ambacht geeft ruimte voor maatwerk. Voor uitdaging. Voor vernieuwing. Voor elkaar. Ambacht maakt ons werk leuker, ons product beter en onze toekomst mooier. Daarom geloven wij, in de kracht van ambacht.

Meerdink_ambacht

WE BOUWEN OP
ONS AMBACHT

Zagen. Schaven. Timmeren. Monteren. Ontwerpen. Bouwen. Dat is wat we doen. Met zorg en toewijding. We leerden ons vak van onze voorgangers. Voegen er onze kennis en visie aan toe. En geven het straks door aan de generaties na ons. Zo ontwikkelt ons ambacht zich steeds verder. Al meer dan honderd jaar.

Meerdink_toekomst

WE ZORGEN VOOR
DE TOEKOMST

Onze ambachtslieden zijn de kwaliteit van ons product en de toekomst van ons bedrijf. Daarom zorgen we goed voor ze. En voor de wereld waarin ze leven. Goede werktijden en voorwaarden, een fijne werkplek, legio extraatjes, opleidingen, gebruik van ons materieel, focus op duurzaamheid. En meer.

Meerdink_uitdaging

WE GAAN VOOR
DE UITDAGING

We willen niet de grootste of goedkoopste zijn. We willen doen wat een ander niet kan. Bijzondere bruggen, nóg langere lengtes Azobé hardhout, afspraken nakomen, dingen doen die gisteren niet konden; altijd vooruit. Zo dagen we onszelf uit. Houden we ons werk interessant. En worden we elke dag een beetje beter.

onze krachten van ambacht